Happy kids

Jag känner mig lycklig och sådär glad så det nästan gör ont i kindbenen. De senaste timmarna har det kollats på tecknat, lekt kurragömma, ätit chokladbollar och pannkakor, byggt en bassäng av alla världens kuddar och mycket mer. Jag har nämligen lekt med en 2-åring, en 5-åring och en 8 månader gamal bebis som mest låg och sov i och för sig. Dessa underbara ungar lyckades få mig på riktigt super duper bra humör och det gillas starkt.  

 

PS. jag luktar bebis, tihi!

/bruntbröd

Sportlov??

Nu är det sportlov, kanske inte tekniskt, har faktiskt fredagen kvar. Men eftersom vi haft ett bajsigt matteprov idag så räknas morgondagen nästan som lov. Och eftersom jag vet att ALLA barn och ungdommar älskar lov, självklart sportlovet inräknat, så tänkte jag dela med mig av lite info jag skaffat fram. Jag tror icke att många av er kan detta om sportlovet:

- Har sitt ursprung från det så kallade kokslov som infördes 1940. Anledningen var att spara på eldningen av klassrummen. Och då menar jag inte att de på 40-talet eldade upp sina klassrum, utan de ville spara energi för att värma upp dem.

- Det utvecklades snabbt till ett lov där man skulle få tid att utföra olika slags sporter, självklart vintersporter men också innebandy och annat roligt.

- Många reser gärna till de svenska fjällen under sportlovet för att åka skidor, både nedåt och åt sidan.


      
                 
       

/vittbröd


Ät inte gul snö!

Hej alla snögubbar! Ta inte illa upp, men snart tycker jag det kan räcka med snö. Det är inte lika roligt längre, som det var för tre månader sen när första snön föll. För tre månader sen längtade man efter att de vita snötussarna skulle falla och hålla sig kvar på marken. Man blev glad som ett litet barn när någon i klassen plötsligt utropade: "Det snöar! Titta!" Och och när det var tillräckligt mycket snö för att ta med pulkan ut i backen skrattade man så mycket att man inte brydde sig om snön kom in under tröjan.

Men nu, typ en meter snö senare, är vi trötta. Mycket trötta. Vår är vad vi vill ha, inte mer kaos och snöstorm. Just idag är det 20 minus ute. Inte okej. Men vad kan man göra? Mitt svar på den frågan är var glad ändå! För även om vi inte gillar snö just idag, så är faktiskt vit mjuk snö mycket bättre än blött brunt slask. Så det så!


För att minska snön kan man ju alltid äta upp den.

/vittbröd

Segerkram


  

Alla som såg det live vet hur sjukt spännande det var. Själv skulle jag sms-rapportera till Baguetten som var fast på en buss samtidigt som jag hoppade uppochner i sängen och visste inte vad jag skulle ta mig till. Det blev guld + brons för Sverige tack vare de underbara och väldigt uthålliga herrarna Hellner och Olsson.

/bruntbröd


Idre Fjäll



Vi var och åkte skidor med våran klass och andra små naturvetare i helgen. Det var trevligt och vi gillar snö, men jag tror att brunt bröd föredrar gul is som är jättehård. Vad hennes rumpa tycker om det vet jag icke. För det är ju faktiskt den som får ta smällen.

/vittbröd

Tandläkarbesök

Igår gjorde jag, bruntbörd, ett besök hos tandläkaren. Under tiden jag satt i väntrummet och väntade på min tur funderade jag på hur det skulle vara att jobba som tandläkare. Jag kom fram till att det verkade allt för lugnt och tråkigt för min smak. Inte ett ända skratt hördes.

Det blev min tur och det började vända sig lite i magen på mig. Jag lider inte av någon överdrivet stor tandläkarskräck men lite nervös var jag allt. Jag satt tillbakalutad i tankläkarstolen, tandläkaren pillade bort lite brödsmulor och började sedan skaka på huvudet.
Hon sade till mig: Jag har väldigt dåliga nyheter.
Bruntbröd: Oj.. nee?
Tandläkaren: Jo, det har jag tyvärr.
Bruntbröd: Nee ee? (En tår bildas i ögat och vill glida ner när som helst)
Tandläkaren: Jag bara skojade!
Bruntbröd: (helt förvirrad) Jaha.. ah okej.

Ingen skrattade. Jag fick en grön tandborste och sen gick jag hem.


/bruntbörd

Don't stop Believin

Bara för att jag blir lite glad. Mobbat kanske någon säger, självklart någon annan. Det kvittar!



Tryck för att se videon.

/vittbröd

Björk rappade på Bröderna



Hej gott folk! Jag var på teater igår med min brödfamilj. Det var annurlunda och det var kul på ett sånt där töntigt sätt som jag gillar. Vi såg faktiskt på Bröderna Lejonhjärta. (Hahah den perfekta teatern för mig och min andra halva.) Och även om medelåldern var runt 10 år så skratta jag ändå. Och ibland var det nästan läskigt. (Så det så!) Men det roligaste var nog björken som rappade och beatboxade. Jag skulle inte tacka nej till en sådan dräkt, han var ju ca tre meter lång!


Jag försökte visa er (med en bild som jag gjort på paint) hur Mr Träd såg ut. Den ser väldigt realistisk ut enligt mig. Och snygg är han också!

/vittbröd


Googlandet




Två sökningar på google kräver lika mycket energi som det behövs för att koka en kopp vatten. Så vill du vara snäll mot miljön, dra ner på googlandet!

/bruntbröd 

Dr. Dolk

Min kära vän, alias: Inga Piller länkade denna sida till mig. Jag fann den väldigt underhållande. Det finns tydligen en vikarie som heter Anders Nopp. Handelsbankens säkerhetsansvarige heter Rolf Rånman, en vanlig man heter Stig Framåt och en kvinna i Stockholm heter Lena O. Trogen. Så himla ironiskt!

/bruntbröd


Jag vill ha en!!



        

Jag vill ha en egen liten isbjörn. En som jag kan krama och gosa med!

/vittbröd


Roligt värre

Visste ni att tjerer är trögare än killar men att de har roligare? En studie som några forskar-snillen har gjort visar att killar fattar poängen snabbare men att tjejer har roligare. En tjej har tydligen lägre förväntningar och då blir själva skämtet mycket roligare. 

Forskning har också visat att kvinnor och män skämtar på olika sätt. "Män skämtar på ett mer ”fientligt” sätt, ofta för att kritisera andra och visa dominans medan kvinnor använder humorn för att upprätthålla relationer". 


Snyggingen har inget med texten att göra, han är bara sjukt snygg!

/bruntbröd


RSS 2.0