Valborg, nu bränner vi!

Valborg. Vi bränner det gamla för att ge plats åt det nya och välkommna våren. Ikväll ska det firas med ostbågar, ostpastej, otsbollar, ostmackor, ostpajer och ostpinnar. Mums! Snälla tro inte att vi är besatta av ost. Men självklart ska det drickas lite ostmust också. Alla vet ju att valborg innebär dricka!


 



/ vittbröd & bruntbröd


Borta bra men hemma bäst!

Hej på er alla ostälskare! Som min kompis brunt bröd nämnde så är vi hemma nu efter en härlig och underhållande resa. Mozarellaost i mängder, mumsigt värre!  

Nu är man tillbaka i skolan, alla är trötta och vi har allt mer börjat bli som italienare. Eller, ja lite i varje fall. Så fort någon säger något roligt/bra/rätt så börjar vi genast klappa i händerna, a'la italienare. Men om man spenderar en vecka i stövellandet så antar jag att man får men för livet. Det var ju tur att det inte blev något värre. För lite applåder då och då klarar man ju av.  


/ vittbröd

P.s. Som ni ser så har vi fixat en ny profilbild. Mycket vacker tycker jag att den är!

Hemma med väskan full med mozzarella

Hallå alla glada människor! Kan tänka mig att ni har saknat mig och vittbröd hur mycket som helst men nu är vi hemma igen och snart kommer vi igång med bloggandet också. I skornas land hade vi det helt fantastiskt underbart. Jag åt bland annat mozzarella-ost, sådär mjuk och saftig var den. Självklart fyllde de vita, mjuka bollarna min resväska på hemvägen. Det gör absolut ingenting att jag fick lämmna kvar mina kläder, mozzarellan bringer mig större lycka. 

  


/bruntbröd

Det är dags att säga hejdå!

Det är dags att säga hejdå, dags att säga hejdå! Nu åker jag och min andra halva iväg till det underbara och vackra landet vid medelhavet. Italia. Så jag antar att  det inte blir någon uppdatering på en vecka. Ni får ha det brabra i vårat Sverige. Vi synes och höres!

Barnarbete



Har du en unge som gillar att krypa runt på golvet kan du köpa en sådan där dammdräkt som på bilden ovan så kan ungen sopa golvet åt dig. Fiffigt, haha nej, so fail.

/bruntbröd

Random video

Jag klickade runt lite på burken och hittade dessa klipp på en annan blogg. Vad e detta för snubbe? Hoho, höhö, hehe.  



/ vittbröd

Trouble at Hogwarts

Tjabba tjena mittbena! Jag satt och tänkte på att jag skulle visa er ett roligt klipp i detta inlägg. Så jag gick in på You Tube, tänkte en lång lång stund. Kom inte på något bra. Men så plötsligt kom jag att tänka på detta klipp. Alla ni som gillar Harry Potter, och alla ni som inte gör. Titta på detta klipp!




Hahah. Jag kan inte råför att jag har tråkig humor!

/ vittbröd

Läckra som läkerol

"Här får ni lite läkerol för att ni är så läckra!"

Ett stort mysterium

Tjabba alla snygga! Det är torsdag, så ni vet liksom. Det kanske är någon som tror att det är onsdag eller tisdag, men det är det inte. Tur för er att jag sa att det var torsdag, jag har räddat hela, eller okej, den halvan som är kvar av er vecka.

Jag måste bara undra, varför förlorar jag alltid i spel? Jag leder ju stort och sen så bara, slut, jag förlora. Mycket konstigt. Det kanske är så att mina motståndare kan se rätt igenom mig. Se vilket av alternativen i frågan som är rätt i mitt ansikte. Eller ser vilka kort jag har i min hand, även om jag kanske sitter på dom. Men det måste ju nästan vara magi om den jag spelar mot behöver slå en fyra med tärningen, säger fyra och slår en fyra! Nästa gång behövs en sexa och det blir en sexa. Magi magi måste det vara eftersom varje gång ett tal på tärningen sägs kommer det också upp. Jag är ingen dålig förlorare ska ni veta, det är ju kul när mina förluster kan glädja andra, men någon gång kan det ju vara kul att få vinna. I varje fall en liten, liten gång.

/ vittbröd, om jag ändå kunde vinna.

Avslappning aka Asgarv

Jag var iväg och plaskat runt i en pool i lite mer än 30 min nyss. Hur härligt som helst att ta en paus ifrån allt plugg.

Idag lyssnade jag och mina kära klasskamrater också på ett avslappningsband. Tänk er en mansröst med den sjukaste dialekten som påminner lite om finlandssvenska. Rösten säger "Se en person framför dig. Det är okej om du inte ser någon. Du ser nog någon snart. Eller nästa gång. Känn efter hur det skulle kännas att nå ditt mål. Håll fast vid den känslan, ikväll, imorgon eller när du än känner för det, bla bla bla." Jag fann hela situationen väldigt ironisk. Vi låg där, 30 pers på ett lortigt golv och tror det eller ej var vittbröd och jag nästan dom enda som skrattade. Mot slutet skrattade vi inte lite heller.. Det sista rösten sa var "Lycka till". Så tack, tack för dina 5 minuter av otroligt intressant prat.


oups, det ligger visst lite ost på tagentbordet nu..

/bruntbröd


Inpressad mellan hjärncellerna

Jag har lyssnat på musik i mina vita hörlurar och sjungit högt och falskt i hela huset. Så underbart! Jag har också fått " jag är en vampyr" in pressad mellan hjärncellerna. Bättre sent än aldrigt, typ.

                
 
Jag måste också be om förlåtelse över att jag och min partner inte uppdaterat särsklit aktivt. Men till vårat försvar så ska jag berätta att vi har ett prov, två prov, tre prov sammanlagt denna vecka. Och nästa vecka kommer det nog bli ytterst få inlägg är jag ledsen över att få meddela. Vi ska nämligen resa, resa till stövellandet.

/ vittbröd

Kenny Starfighter

Jag fick precis alldeles nu ett klagomål om att jag inte skrivit om "Kenny Begins". Den otroligt braiga filmen som jag såg igår med en klätterapa och en flaggstång. Måste ju säga att det var en rolig film, även om mitt älskade brunabröd sa att det var en "skitfilm" när hon tittade på trailern. Hon hade fel, det kan även de bästa ha. 



/vittbröd, galaxhjälte

Skratt och saknad

Fick en stor stor skratt(garv)attck inne på mataffären idag. Jag skrattade så mycket att tårar sprutade ur ögonen på mig och människorna inne på mataffären kastade de mest irriterande och snea blickarna på mig. Men det gör mig inget, ett gott skratt förlänger ju livet! Så skratta på gott folk.


Nu har vittbröd och jag vart ifrån varandra allt för länge. Om man ska vara mer exakt,  i 41 timmar. Jag har börjat sakna min underbara andra halva. Ett tomrum har börjat bildas i mitt stora röda hjärta. Så snälla vittbröd hör av dig innan tomrummet blir allt för stort.
 
/bruntbröd  

Fruktansvärd smärta

Jag vaknade i morse med en fruktansvärd smärta i halsen. Varje gång jag svalde kändes det som tio knivar långsamt skar inom mig. Aj! Jag tänkte att det kanske skulle bli bättre om jag åt några ostmackor, men icke. Och när jag skulle skölja ner dem, ostmackor som brukar vara något av det godaste jag vet, med apelsinjuice blev det ett riktigt lidande. Jag är ledsen över att behöva meddela att min smärta inte avtagit. Även fast jag tittat på en skitfilm, gått en lång promenad och suttit i solen. Har någon något botemedel mot mitt problem? Om ni har det så skulle jag vara er ostigt tacksam i en evighet.


                                                         
/ vittbröd, lidande men glad.


Tillsammans är vi hela

Tjenixen!
Såhär i fastans dagar sitter jag här och smuttar på en coca cola light och knaprar på en light ost. Inatt delade vittbröd och jag fat. Det var dock lite kallt med vi sov gott och drömde om riktigt fina ostar av alla sorter. Senare idag ska vi träffa Gouda Britta bland annat. Det kommer nog bli roligt i massor. Tillsammans är vi hela.

/bruntbröd 


Slime och jag

Tjabba tjena hallå! Jag är kär, så kär, i slime. Hjärtat slår, det slår bara för honom! Bob (?) Det gör ingenting att jag inte vet min älskades namn, men det jag vet är att han är så vacker. Han har sitt ensamma runda öga, sin kletiga blå kropp. Åh så underbart! Jag är bara kär, det var det jag ville få sagt.
 


/vittbröd

Bada bastu

"Your bastard!"
"Vadå bastu?"

Det här är inte en matlagningsblogg



Vi har precis lagat mat med Pierre, mumms! Prova själva vettja. Klippet ovan ger mycket inspiration.

/vittbröd & bruntbröd

Avhuggen arm på köksmattan

Eftersom det är ostens nationaldag idag måste jag också börja mitt inlägg med ett hipp hipp hurra för all härlig och smaskig ost i värled!

En liten smula viskade i mitt öra att jag skulle skriva lite om hår. Varför hår som inte sitter fast på kroppen är äckligt? Och varför tjejer ska raka av sig typ allt hår förutom det som sitter på huvudet? Jag kan börja med den första frågan först. Det som slår mig är att hårstån som inte sitter fast på huvudet oftast brukar vara invirade i något småäckligt damm eller kanske till och med en kaksmula. Det för liksom med sig skit och skit tycker vi inte om. Det vittbröd tycker är äckligt är att det är någon annans "kroppsdel" och jag måste verkligen hålla med där. Att se någon annas "kroppsdel" ligga på marken känns inte trevligt alls. Tänk er en avhuggen arm som ligger på köksmattan i flera dagar. Inte kul!

Vad det gäller tjejer och rakning så känns det som att det alltid har vart så. Man kan inte tänka sig en värld med tjejer som går runt med hår på bena och främst under armarna. Hallå, alla skulle ju lyfta på ögonbrynen. Jag antar att vi tjejer har extra mycket hår på huvudet för att kompesera upp den renrakade och hårlösa kroppen.
 
/bruntbröd


  


Hur kan man säga någonting sådant?

Tjohej alla ostälskare! Idag är det onsdag, ostens nationaldag. Ett hipp hipp hurra för all ost i världen!

En natt som denna spenderades i en liten liten stuga, i en liten liten skog, i ett litet litet land. Det var också små små människor som sov i stugan. En utav dessa människor, en petig näsa, sa att denna blogg bara är en massa blaj! Jag hamnade i chocktillstånd. Hur kan man säga någonting sådant!? Om det finns några fler otacksamma människor som inte uppskattar ostmackebloggen har jag ett förslag: Börja läs bloggen från början! Då kanske ni förstår hur bra den här bloggen är, ge den en chans. För även om inte ni gillar den, så gör vi det!

/ vittbröd


Bättre än inget

"Ska du ha en kaka?"

Släktträff



Inne på närbutiken såg vi några välbekanta ansikten. Nämligen våra kusiner som var väldigt pigga på att vara med på kort! Efter lite familjesnack och lite mjölstänk skildes vi lyckliga åt. Det är alltid trevligt med släktträff!

/ vittbröd & bruntbröd

Gouda ost, länge leve mitt hjärta !

Idag fick jag till synnerhet den största äran att skriva ett gästinlägg i denna ostmacka blogg ! Mina kära vänners alias är således vittbröd och bruntbröd och här kommer jag intågande med en fackla i min hand och ska gästskriva något relevant om min favorit i alla lägen, *trumvirvel tack'* GOUDA OST !


Jag anser att eftersom jag nästintill dyrkar goudaost passar det ofantligt bra att skriva några rader i ostmackabloggen eftersom den har just precis ost i sitt namn !



Det började för cirka 2 år sedan då jag följde med min moder till en matbutik av det större slaget och skulle få välja vilken ost vi skulle köpa till hemmet, jag granskade noggrant ostdisken och föll direkt för gouda osten ! Jag hade så många känslor inom mig, mest spänningen inför att få komma hem och hyvla mig en ostskiva. Prompt när jag kom hem åt jag direkt flera skivor, ingen macka här inte ! Jag blev förälskad i denna mjölkprodukt, jag var inte i behov av det motsatta könet eller något utan för mig räckte det att veta att gouda osten fanns vid min sida, alltid redo att ge mig glädje.

Nu 2 år senare, får jag en gouda ost i födelsedagspresent av min familj för då vet jag att den dagen är helt ämnad för mig !

Osthälsningar/ GoudaBritta.

Bajs

Jag fick ett tema av min andra hälft, "varför folk tycker det är äckligt med bajs även fast det inte är det", och jag tänkte nu skriva några rader om detta tema.

Bajs, vad är bajs? Det är gammal mat och dryck som inte kroppen vill ha. Men varför tycker vi att det är äckligt? Är det för att det är brunt? Jag vet inte, men jag ska försöka förklara varför det inte är äckligt. Hmm, eeh, jaha. Jag tror inte att jag klarar detta. Bajs är äckligt! I varje fall riktigt bajs, människobajs. Men djurbajs är ju inte lika äckligt t.ex. hästbajs, vissa människor tycker att det luktar gott, ja jag lovar! Och jag har hört att tyskar, som alla vet är galna i älgar,  kan vara villiga att köpa älgbajs. Så pax för att sälja älgbajs, jag kommer tjäna miljoner!

Men för er som tycker bajs är riktigt äckligt har jag ett förslag. Tänk på denna nyckelring! Den heter bajs men är ju riktigt söt. Så varje gång ni hör ordet bajs, tänk inte på det som ploppar ner i toaletten, utan tänk på denna. Allt kommer kännas så mycket bättre! Jag lovar.


/ vittbröd

Charlie bit my finger

Dom snorar, dom skrattar och dom bitts. Så sjukt söta att man nästan skulle kunna käka upp en på en macka. Bebisar då alltså. Videon nedan får mig att skratta. Är man svag för brittiska blir den tusen gånger sötare.
Ta en titt vettja:



/bruntbröd

This is me

Eftersom min kära vän vittbröd har gjort en fin presentation tänkte jag att jag också skulle göra det. Som ni redan kanske har listat ut är min alias bruntbröd. Tyvärr är jag den som brukar få äta en skinkmacka eftersom vittbröd är galet förtjust i ost (vilken hon glömde nämna i sin presentation). Jag tycker om bebisar, att se på dom och leka med dom men inget mer. Där tror jag att jag drar gränsen. Vittbröd har lovat att jag ska få en alldeles egen bebis, dock när jag är mogen för det. Vet inte när det blir, jag är omogen av mig men rolig också. Tillsammans med min andra halva är jag ännu roligare.


here I am:



/bruntbröd  

Smör på mackan ska det vara

"Aboo brochan! Vad gör du lenn?"
"Bree-mackan!"

Nu står jag på egna ben

Hej alla läsare! Nu står jag här på egna ben och skriver mitt första inlägg. Ni kanske vill ha en liten kort presentation av mig och det ska ni få!



Min alias är vittbröd. Jag äter 100% ost på mina mackor, kan dock förekomma undantag, men som sagt det är undantag. Jag är också en duktig cyklist, ni ska bara tänka er hur fort jag kan cykla upp för branta backar. Så utmana mig inte på en cykeltävling, för jag kommer krossa er! Jag tycker också att jag, och min medarbetare bruntbröd, är väldigt duktiga på att vara glada. Och den egenskapen tycker jag väldigt mycket om!

Så, det var lite om mig, nu får ni bara hoppas på att bruntbröd också gör en presentation om sig själv. Och just det, glömde säga i inlägg numer 1 att vi heter ostmacka med tre a eftersom någon liten idiot redan hade tagit vårat namn, ostmacka.blogg.se. Och denna lilla människa har inte ens någon blogg!! Vi blev väldigt ledsna, men eftersom tre a är ganska snyggt så blev vi snabbt glada igen.

/ vittbröd

Tjockis

"Vittbröd, kan du ge mig smörkniven? Du beöver exercisen."


Lapskojs vs Ostmacka

I detta ögonblick läser ni den mest fanstastiska ostmacke blogg!
Vi, vittbröd och bruntbröd är skribenterna som kommer skriva om vårat fabulöst underhållande liv.

Nu kanske du sitter och funderar på varför vi valde det otroligt roliga namet ostmacka.
Såhär gick det till:
Vitbröd och bruntböd blev hungriga en söndagskväll. De bestämde sig för att hitta något mummsigt i köket. Valet stod mellan lapskojs och ostmackor. Efter en stund hjärnknakande bestämde de sig för att ta ostmackor. Tur för er att bloggen inte heter lapskojs.




/ vittbröd & bruntbröd


RSS 2.0