1. Vilka tre saker ska jag ta med till en öde ö?

Det första jag ska ta med mig är: En kniv, gärna en fickkniv.
Med en kniv kan man göra många nödvändiga saker med på en öde ö. Man kan t.ex. skära ner saker, bygga grejer, fixa fram mat, jaga och mycket mycket mer. Om man har en fickkniv kan man även klippa naglarna, vilket jag tycker är bra.
Det andra jag ska ta med mig är: En vän!
Allt blir så mycket roligare om man är två. Lättare blir det också. Vi kan hjälpas åt att bygga en hydda och hjälpas åt att hitta mat. Vi kan även roa varandra med roliga historier och spela tre i rad i sanden.

Och sist men inte minst, den tredje saken jag ska ta med är: En lyxbåt!
När jag, min kniv och min vän tröttnat på den öde ön kan vi åka hem med min lyxiga båt. Som självklart ska vara proppfull med mat och bränsle så att vi lätt kommer kunna komma till fastlandet.

Jag tog en lyxig segelbåt, för ifall bränslet skulle ta slut kan vi alltid segla hem.
.
Så nu, ifall jag skulle hamna på en öde ö, vet ni vad jag kommer ha med mig.
/vittbröd

Onsdag 29 December 2010: Min idé!

Jag har fått en idé! Två vänner till oss som äger varsin blogg har haft en lista att följa p.g.a svårigheten att komma på saker att skriva. Jag tänkte att vi på ostmacka också kan behöva lite extra hjälp. Så nu kommer en lista!

1.Vilka tre saker skulle jag ta med till en öde ö?
2. Det äckligaste jag någonsin ätit.
3. Vad äter jag till frukost?
4. Mitt drömyrke!
5. En egenskap ingen vet att jag har.
6. Något jag är rädd för.
7. Alla platser/länder jag besökt! (och då menar jag alla!)
8. Tipps om man har tråkigt.
9. En dröm jag minns (då menar jag en dröm man har på natten, när man sover)
10. Vad gör jag om 10 år?
.
Så nu ska inläggen se ut såhär de följande dagarna. Självklart kan det dyka upp andra små inlägg. Men nu brundtbröd ska du hjälpa mig med dessa tio rubriker. Jag vet att ni längtar efter att få läsa allt spännande som kommer komma! Wihoo!
.
/vittbröd

En skummig julafton

Jag måste berätta om en händelse som ägde rum på själva julafton.

Det började såhär:
Jag tänkte ta en dusch eftersom man måste vara ren och fin när jultomten kommer. Jag skulle till och med tvätta håret och det gör man inte varje dag! Så jag gick in i duschen, satte på varmt vatten, blötte håret och tog fram schampot och började gnugga in håret. När jag stod där och tänkte precis börja skölja håret med allt skum i försvann strålen med vatten. Den var borta! Jag drog o slet i kranen men inget vatten. Nu började det bli kallt också... Vad skulle jag göra!? Jag fick panik. Jag hade ju hundra kg skum i håret!
Som tur var är min pappa en duktig fixare och fixade fram vattnet efter kanske tio långa minuter. Tänk er...ensam, naken och helt skummig i ett badrum. Inte det roligaste på julafton. Om inte vattnet hade gått att fixa hade jag varit tvungen att skölja håret med vattnet från toalettanken. Inte det roligaste kanske.
.
Men tur att allt fixade sig...vad skulle jag annars gjort? Rullat mig i snön kanske.
/vittbröd

Juldagen

Alla som har varit snälla i år (ätit tillräckligt många pepparkakor) har nog vid det här laget fått ett besök av Jultomten. Jag hoppas också att ni har ätit massvis med (gris-)rumpaaaa och flera kilo karameller. 

Överallt börjar man höra uttrycket "god fortsättning" men än är det faktist jul, för idag är det ju självaste juldagen! Man får ligga kvar i soffan eller spela sällskapsspel eller gå ut och leka i snön med gott samvete.


 
 

Den tjugotredje december

Idag är det den tjugotredje december. Det betyder att det är julafton imorgon! Så idag har man förberett för den viktiga afton då...vem var det som föddes nu igen...? Juste! Kungen! Eller var det Harry Potter..hmm.
Jag har i alla fall städat, mycket, jag har slagit in klappar och jag har pyntat våran gran. Vår gran är nog den fulaste stackars gran jag sett. Den är helt sne och tappar barr. (Ser inta alls ut som granen här ovan) Men vi har klätt den med kulor, änglar och ljus. För det förtjänar alla granar. Även om den är ful och sne förtjänar den en familj som tar hand om den och ger den kärlek. Och det ska jag göra!
/vittbröd

Min julgran ser ungefär lika dan ut som Carls. (Jag såg faktiskt detta Snobbenavsnitt imorse!)

Årets julklapp

-"Vad önskar du dig i julklapp?"
-"Fickpengar, jag ska ju till London."
-"Ah! Dollar alltså!!"

Brunt schampoo

Kommer in i badrummet, från duschen undrar någon:

- "Nummer 1 eller nummer 2?"
- "Vadå vill du veta om jag ska kissa eller bajsa?"
- "Nej dummer, vilken flaska är balsam?"

Roliga fakta

Visste du att älgarna som bor på Kebnekaise är dubbelt så stora som älgarna i Skåne?


Juldans

Idag var det juldans på idrotten. Vår kära idrottslärare var lucia. Vilket han passade väldigt bra som, eller..

I alla fall. Det är mysigt att dansa med främmande naturvänner från beta och gamma. Svettiga händer som glider och sunkig svettlukt. Vem älskar inte det? Och när det väl var "små grodorna", som ALLA kan dansa, dansade läraren fel! Det skapades stor förvirring.
Såhär såg vi ut, fast tio år äldre.
/vittbröd

FB

En helt vanlig konversation på facebook, en helt vanlig måndagskväll;


Farväl!

Idag sa vi Hejdå till en kär gammal vän. Eller kär o kär vet jag inte. Det var ett väldigt skönt farväl i alla fall!

Tack för vår tid tillsammans! Jag kommer inte att sakna dig.
/vittbröd

Juldjur

Det är det tema jag fick av Goudabritta. Och det är alltså det jag ska skriva om. 

Vad är ett juldjur? Jag sökte på google men det enda som kom upp var bilder på katter i tomteluvor. 
 


Jag och Pandan tänkte oss mer juldjur som renar och tomtenissar...eller tomtar är ju inga djur. Men vi blev mycket besvikna i alla fall. Vi ville se riktiga juldjur. Inte wannabees!

Juldjuriga hälsningar
/vittbröd


Jorden är platt!

När jag och bruntbröd stod och väntade på min röda buss tänkte vi på hur det skulle vara utan tyngdkraft. Bruntbröd sa att: "Om det inte fanns någon tyngdkraft, då skulle alla förutom de som stod uppe på jordklotet ramla/falla"
Men jag sa att: "Så funkar det ju inte. Alla skulle ju flyga iväg..."
Vi kom också på att om någon kom och sa att jorden var rund, nu, idag, skulle vi inte tro ett smack på det!
Jag kan bara säga, tack så mycket för att jorden inte är fyrkantig! Tänk att bo på den hårda kantiga kanten...inte mysigt!
/vittbröd

Tre små apor hoppade i sängen

Idag var det julmarknad in dah School! Jag och min andra halva hittade två små apor som vi ville adoptera.

Här ser ni min:
Han är söt! Vad jag än har hört idag, så stämmer det inte, han är söt! Det är även Bruntbröds som är lila. Jag hoppas de två ska trivas hos oss, vi ska ta väl hand om dom. Mata med små ostmackor hela dagarna. Wiho!
/vittbröd

Portkoder

- "Undra vad de skriver om i Situation Stockholm egentligen?"
- "Olika reportage säker, typ 5 tips för att överleva ute i kylan, eller så avslöjar de portkoder."

Ge mig en tia

"Lucia firas den 13e december och markerar tillsammans med advent inledningen på julfirandet"



Några Svenska Luciasånger:
  • Luciasången
  • Goder afton i denna sal
  • Goder morgon i denna sal
  • God morgon mitt herrskap
  • Lucia (”Himlen hänger stjärnsvart”)
  • Lusse lelle
  • Staffansvisan
  • Strålande helgonfé

Karate Kid och Farbror Kanin

Jag ska bli Karate Kid! Smock smocka! Kommer slå ner allihopa! För nu har brunt bröd haft idrottslektion och jag är nu proffs på att slåss med både armar och ben. Så proffsig så jag svettades flera liter...eller personen bredvid gjorde i varje fall.

Efter min slagupplevelse och min frälsning till Karate Kid tog jag med mig en en brunett som bor i Samhörnet i skolan till biblioteket. En stubbig bosnisk man kom också. Vi pluggade, eller skulle plugga. Hur det gick med det vet jag inte riktigt. Det kan nog Farbror Kanin svara på, eftersom han studsade förbi.
Studsiga slag!
/vittbröd

Dagens Citat

"Du börjar se ut som Rastafari, dags att tvätta håret?"

 

Love is in the air

Omringade av tantgubbar, gubbgubbar, sliskiga mesar och alla möjliga typer lyckades vi ha hur roligt som helst. Bara för att vi är vi och för att vi är bäst. I rätt sällskapt bli allt rätt, vart man än är. 

Ni ska också veta att vi var superduper nära på att storma stadshuset och Nobelfesten men vi hoppade det. De hade velat ha oss där på alla framtida lyx-fester och det har ju inte vi tid med.



Har prinssesan vår funnit ny kärlek tro?


Michael Schumacher

Michael Schumacher, född 3 januari 1969 i Hürth-Hermülheim, är en racerförare. Han bor i Genève i Schweiz. Han är bror till racerföraren Ralf Schumacher. Michael Schumacher är den mest framgångsrika formel 1-föraren genom tiderna.

Så står det på Wikipedia om vår busschaufför som vi hade igår kväll. Och vi uppskattade ditt försök, även om vi missade tåget.

/vittbröd


Helt trådlöst

För en vecka sen fick vi trådlöst internet hemma hos mig (vittbröd) och jag MÅSTE bara säga att det är grymt! Jag kan ju sitta var jag vill, i hela huset, och klicka på det jag vill! Jag kan sitta i soffan, framför öppna spisen, i garderoben, på toaletten och ja, överallt. Helt fantastiskt!

/vittbröd

Nyckelväktare!

Jag fick ett tipps, hoppas det kan dämpa min känsla av ensamhet. Jag är inte helt säker på om Kiss någonsin kommer kunna bli ersatt. Men min nya nyckleväktare kommer på en värdig andra plats!

Välkommen till familjen....eh, vad var det han hette nu igen? Äsch! Då kör vi en ny tävling, eftersom min andra halva redan börjat. Vad ska min nya nyckelväktare heta? Bästa namnet blir det!
Kommer ingen på något värdigt namn tar jag saken i egna händer. Men det tror jag inte kommer behövas!
/vittbröd

Tävling!

Tänkte att vi kör en tävling här i bloggen, för att komma igång lite liksom.
Här nedan finns en bild, ni ska gissa vem som döljer sig bakom hjärtat? En ledtråd är att denna person nämns hela 74 gånger varje dag i svensk press. Vem är han?


Åh nej!!!

Min käraste ägodel. Min bästavän som följt mig vart jag än gått och stöttat mig vad jag än gjort är...sönder! Jag vet inte hur jag ska klara mig. Jag känner mig inte hel. Det är något som saknas. Vad ska nu sitta på min nyckelring nu när min gula droppe saknas?


Jag kommer sakna dig!

/vittbröd

Belöningssystem

Har haft ett interssant samtal idag, med en stor smula, en stor och erfaren en och denna smula kom med en idé. 
När vuxna människor går ut på krogen brukar de fråga varandra vad de arbetar med. De lite yngre kanske undrar vilken skola man går på. Men vad har det med ens person att göra om man tänker efter? Hur roligt blir det samtalet? Istället ska man inleda samtalet med;

vilka är dina belöningssystem?

Vad gör du för att belöna dig själv? Vad vill du ha att se fram emot? En chokladkaka? En middag, en resa, en kram? Det samtalet kan å andra sidan blir mycket mer intressant. Så jag uppmanar alla som ska ut och raggar att diskutera belöningssystem. Inte skola och inte jobb.


Dagnes citat

- Hej! Är du intresserad va Natur?
- Eh, nej.
- Men du kan bli!!!

Min rädsla

Jag har inte vågat skriva in ostmackaaa.blogg.se i sökrutan. Rädslan över att finna bloggen lika orörd som jag vet att den är var för stor. Men jag tog mod till mig och klickade mig in.
Om min andra halva bruntbröd läser detta behöver hon inte få panik! Du behöver inte skriva något inlägg, utan ta god tid på dig. Rädslan kommer lägga sig tillslut. Jag lovar.
Så nu ska jag inte lova någon hej dundrande uppdatering. Inlägg kommer när de kommer. Och väntar man på något gott väntar man ALLTID för länge!
Denna bild är så vacker så jag tycker vi visar den en gång till! Något så vackert kan man icke få för mycket av. ♥
Seee yaa!
/vittbröd

RSS 2.0