Våffeldag idag

Denna våffliga torsdag har jag och bruntbröd tillsammans med vår klass sålt många våfflor. Vi har tjänat många femmor kan jag lova! Det har varit en härlig blandning av våffeldoft, vispande, betalande, våffelgräddning, brännskador, stress, köande, springande till affären (två gånger), ätande och spillande. Jag tycker vi utfört ett ytterst bra jobb!

   

 Våffeldagen

- Våfflan är känd i Sverige sen 1500-talet.

- En misstolkning på "Vårfrudagen"
(och vem tycker inte att det låter som Våffeldagen?)

- Finns fyra olika slags våfflor: Vardagsvåffla. Frasvåffla. Entrévåffla. Kejsarvåffla.

- Behöver inte bara serveras med sylt och grädde utan kan också ätas med kaviar, gräddfil, gräslök, räkor, pepparrotssmör och smältost/dessertost.

/vittbröd

Ballonger



Tänk att ha ett rum fullt med ballonger. Eller tänk att ha så många ballonger så när man håller i alla snören lyfter man en liten liten bit från marken. Tänk vad kul att bolla med hundra färglada ballonger samtidigt. Men tänk sedan vad ont man borde få i öronen när alla hundratals ballonger smäller. Aj.

/vittbröd

MNG på MQ

"Dom kommer börja sälja Mango på MQ"
"Va? Mango?"
"Jaaa.."
"Jaha, du menar märket?"
"Vad annars liksom?"


Haiwa

För alla er som älskar Piggelin har jag hittat eran nya fvvodricka. Nu slipper ni köppa ett tiotal piggelin för att smälta dem i ett glas och sedan dricka upp det. (Jag vet, det är väldigt jobbigt och tar väldigt lång tid). Men nu kan ni istället bara köpa Haiwa. Allas nya favoritdryck! Den kommer bli större än Coca-Cola. I promisee! Finns i alla fall att köpa på Sabis i Haningecentrum. Finns så länge lagret räcker, skynda fynda!   

            


/vittbröd


Mumsigt

Jag äter plast. Bara så ni vet.



/vittbröd

"Barn som är duktiga kommer hit träff"

Hej hopp galopp! Jag och min vän Katze sitter i skolan på en så kallad "föräldrarträff" / "barn som e duktiga kommer hit träff". Det är hon och jag mot världen.. eller i alla fall mot lärarna. Vi är helt ensamma här, bortsett från några vilsna föräldrar. (Nämner inga namn.)

Vittbröd blev just indragen i ett rum och ingen vet om eller när hon kommer komma ut..
Men någon sa till mig att en viss lärare sa citat: Klassen (nv08a) är en TYP underbar klass. (Det var inte D).

5 min senare...

Nu är jag tillbaka (vittbröd) och lilla Katze flög in till Fröken M. Som försöker få alla elever i sin väg att bli apotekare/forskare/krämsäljare. För om du väljer dessa yrken kan du tjäna miljoner! 

Duktiga elevkramar

/vittbröd och hennes vän Katze! 

Ballerina Kladdkaka

För någon vecka sedan satt jag i soffan och tittade på tv. Lite sötsugen men allt för lat för att resa på mig. Då kom den där reklamen, reklamen som jag sedan dess har drömt om. Reklamen för Ballerina Kladdkaka. Ända sedan den studen i soffan har jag längtat efter att få smaka på dom där små söta runda kakorna och den studen kom igår. Min mor hade vart och handlat, och självklar tröttnat på mitt tjat om Ballerina Kladdkaka. 

Så ni som inte redan har smakat, gör det! För jag kan inte beskriva med ord hur gott det var. Man får absolut inte glömma bort att doppa i kall mjölk för bästa smakupplevelse.

    

/bruntbröd


Sveriges egna Anna

Igår fick vi fram vinnaren i Sveriges största musiktävling. Var det den rätta lilla flicka som tog hem segern?



Men den största frågan är...Kommer tösen i de röda skorna lyckas i Norge i maj? Det är bara att vänta och se.

Och jag har en liten sak till att säga. Såg ni Björn i finalen? Hahaha

/vitbröd

Våren kommer snart, vänta, om en sekund.

Nu känner man att våren knackar på dörren. (Om du av någon anledning inte gör det, dra upp rullgardinen mellan kl. 8.00-17.00) Solen skiner så mycket så snön börjar smälta. Härligt! Men jag har funderat på en sak:

Om alla önskar att snön försvinner, jag menar hur många gör inte det? Då är det ju större chans att någons önskning slår in. Det kanske till och med blir så att flera önskningar blir uppfyllda på varandra. Det blir då ett stort kaos. All snö kommer smälta på en gång! Förstår ni följderna?


På bilden som ni ser har jag ritat (istället för att plugga kemi) följderna så att ni ska förstå hur det kan bli. Tänk all snö, tänk vad mycket vatten det blir när det smälter, tänk på vart allt vatten ska ta vägen. Min bild är nog som ett foto från framtiden. Ni kan kalla mig spåtant/synsk/övermänsklig/underbar/fantastisk när vi om några veckor står med vatten upp till axlarna.

Blöta kramar

/vittbröd


Eclipse

Jag tror väldigt mycket att Bruntbröd vill se denna film lika mycket som jag:

http://eclipsethemovie.com/ 

Ett filmdatum redan bokat? Eller vad sägs?


 /vittbröd


Allihopa, av med strumporna

På idrotten börjar vi springa i en cirkel, någon utbrister
Panikslaget: "tänk om någon har fotsvamp.."

8 mars

Tema: Internationella kvinnodagen

- Uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen.
- I många länder är det en internationell helgdag (man slipper gå till skolan).
- Instiftades 1910 (samma år som de första svenska mästerskapen i skidåkning hölls).
- Dagen firas genom att kvinnor får presenter eller blommor
  (självklart köpte jag blommor till min mor idag).



Denna bild är till alla er kvinnor där ute i den stora världen.

/bruntbröd

Jag är 12 men det är bara ett tal

Halå där!
Länge sedan det skrevs i denna smuliga blogg. Den ena halvan är ute i en mycket stor backe och åker skidor och jag, jag har nog brist på inspiration. Men jag har i alla fall ett klipp som kan vara roligt att titta på om man har lite sådär småtråkigt och när man ändå sitter framför skärmen. Sebastian är en pojke som verkligen tycker om att flörta och inte ska åldern spela någon roll.


Klicka här för att se klippet

/bruntbröd 


Smör och gåsar

- Visste du att smördeg inte innehåller något smör?
- Ja. Vet du att smörgåsar inte innehåller gåsar?

RSS 2.0